St. Vincentius

Wonen in een Rijksmonument. Het voormalige klooster in Udenhout stamt uit 1890, heeft een traditionele bouwstijl en bevat Neogotische elementen; de perfecte basis voor waanzinnige woningen.

Het rijksmonument Huize Vincentius in Udenhout wordt getransformeerd naar de bestemming wonen. Op fietsafstand van De Loonse en Drunense duinen worden onder meer appartementen, studio’s en grondgebonden woningen gerealiseerd. Huize Vincentius wordt hiermee het historische hart van Brabant waar in de luwte van Udenhout wonen en ontspannen centraal staat.

Het voormalige katholieke gesticht Huize Vincentius is één van de twee instellingen voor de zorg van verstandelijk gehandicapte kinderen die aan het begin van de 20e eeuw verrezen in het toen nog kleine Udenhout. De eerste werd gebouwd in 1907 voor verstandelijk gehandicapte jongens. De tweede was Huize Vincentius wat ingezegend werd in 1930 en werd aangewezen voor de opvang van zwakzinnige meisjes.

Huize Vincentius is een zeer opmerkelijk en robuust gebouw in een dorp als Udenhout waar hoofdzakelijk woonhuizen met één verdieping staan. Na de bouw toornde het hoog uit boven haar omgeving waardoor het de visuele identiteit van het toen nog kleine dorp bepaalde.

Website: www.woneninvincentius.nl

Voortgang project
0%

Betrokken partners

Incombinatie

Nieuwbouw Nederland