Onze projecten in beeld

Het ZuideR

Voormalig Zuiderziekenhuis wordt getransformeerd tot circa 80 loftappartementen – monumentaal hart van Rotterdam-Zuid.

Het vooroorlogse gemeentelijk Zuiderziekenhuis in Rotterdam krijgt een nieuwe toekomst. Het voormalig ziekenhuis wordt getransformeerd tot circa 80 loft-appartementen. Het ZuideR wordt hiermee het monumentaal hart van de groen opgezette woonwijk Zuiderhof. De passende nieuwe invulling en de karakteristieken van het gebouw bieden een garantie voor een unieke en duurzame toekomst. De stuk voor stuk unieke woningen hebben veelal hoge plafonds of zijn gelegen over twee verdiepingen. Op de begane grond wordt de mogelijkheid onderzocht voor gebouwvoorzieningen. Het voormalig Zuiderziekenhuis is grootste vrijkomende herontwikkelingslocatie binnen Rotterdam-Zuid en de herbestemming maakt de woon- en leefkwaliteit in Vreewijk en Rotterdam-Zuid nog succesvoller.
Geïnteresseerden die nu al hun interesse kenbaar willen maken, kunnen contact met ons opnemen.

Website: www.hetzuider.nl

 • Locatie: Rotterdam-Zuid
 • Monumentaal
 • Loft-appartementen

St. Vincentius

Dit voormalige klooster heeft een traditionele bouwstijl en bevat Neogotische elementen; de perfecte basis voor waanzinnige woningen.

Het voormalige klooster in Udenhout stamt uit 1890, heeft een traditionele bouwstijl en bevat Neogotische elementen; de perfecte basis voor waanzinnige woningen. De komende maanden gaan By James samen met BOEi aan de slag om de conceptontwikkeling van dit pand definitief vorm te geven.

Het voormalige katholieke gesticht Huize Vincentius is één van de twee instellingen voor de zorg van verstandelijk gehandicapte kinderen die aan het begin van de 20e eeuw verrezen in het toen nog kleine Udenhout. De eerste werd gebouwd in 1907 voor verstandelijk gehandicapte jongens. De tweede was Huize Vincentius wat ingezegend werd in 1930 en werd aangewezen voor de opvang van zwakzinnige meisjes.

Huize Vincentius is een zeer opmerkelijk en robuust gebouw in een dorp als Udenhout waar hoofdzakelijk woonhuizen met één verdieping staan. Na de bouw toornde het hoog uit boven haar omgeving waardoor het de visuele identiteit van het toen nog kleine dorp bepaalde.

De opvallende toren in het hoofdgebouw met een hoogte van 35,5 meter werd oorspronkelijk gebouwd als watertoren. Bij gebrek aan een waterleidingnet in Udenhout, zorgden beide zorginrichtingen namelijk zelf voor hun eigen drinkwatervoorziening, en een watertoren was daarom onderdeel van de bouwopgave. Het fraaie uurwerk bovenin de toren en de angelusklok die daar hangt, zijn beide in februari 1928 per testament geschonken door een van de zusters.

 • Locatie: Udenhout
 • Monumentaal
 • Klooster loft-woningen

Landgoed Singraven

Te midden van diverse flora en fauna, langgerekte natuur en de immense bosrijke omgeving, vindt men landgoed Singraven.

Te midden van diverse flora en fauna, langgerekte natuur en de immense bosrijke omgeving, vindt men landgoed Singraven. Een landgoed dat de afgelopen jaren aan diverse processen en procedures onderhevig is geweest. Voor het “Wonen op Singraven” is het bestemmingsplan voor de gemeente Dinkelland inmiddels vastgesteld, waardoor het mogelijk is voor ontwikkelaar BOEi om de gewenste woningen op de diverse erven in Dinkelland te ontwikkelen en deze aan te gaan bieden voor de verkoop.
By James is verantwoordelijk voor de marketingcommunicatie, het positioneren en in samenwerking met KockvanBenthem Makelaars medeverkoop van het project.
Geïnteresseerden kunnen zich via de website inschrijven om op de hoogte gehouden te worden of lees hier het digitale magazine.

 • Locatie: Denekamp
 • Historische Erven
 • Landgoed woningen

De Bunswaard

Industrieel wonen in een oude steenfabriek wordt gecombineerd met een weelderige omgeving vol natuur en zelfs een privéstrand.

De monumentale steenfabriek uit 1917, gelegen aan de oevers van de Waal is een indrukwekkend rijksmonument. By James realiseert aan deze unieke locatie met ongekende uitstraling en allure acht woningen. Het gebouw is gelegen aan het water en bevat een privéstrand.

De voormalige steenfabriek de Bunswaard is gelegen op een hoogwatervrije zandrug in de uiterwaarden van Beuningen. Wonen in industrieel erfgoed wordt zo gecombineerd met een weelderige omgeving vol natuur en zelfs een privéstrand. In dit rijksmonument zijn acht bijzondere huizen te koop, bestaande uit twee hoekwoningen en zes tussengelegen huizen. 

Alle woningen in deze oude fabriek bieden een prachtig uitzicht over de Waal en de omringende uiterwaarden. Op de plek waar ooit het vuur van de steenovens brandde ervaren bewoners straks de warmte van een heerlijk thuis in de voormalige ovenkamers en de bovengelegen stookzolder.

 • Locatie: Beuningen
 • Monumentaal
 • Steenfabriek woningen

Wilt u meer weten over By James?

Neem dan contact op via 0800-8068.

Volg ons

BTW: NL859811785B01

KvK: 74214098

Privacyverklaring / © 2019 By James